Kan man sove med håndleddstøtte?

Skulle man mot formodning komme i en situasjon, være seg på grunn av enten skade eller sykdom, hvor man er nødt til å bruke en håndleddstøtte er det gjerne en del spørsmål som dukker opp. Blant disse er ofte hvilken type håndleddstøtte man har bruk for, og dette er noe kvalifisert personell er mer enn villige til å hjelpe deg med. Dette kan være en lege, en fysioterapeut, en ansatt i en sportsbutikk eller i et apotek. Alle disse har bred erfaring med håndleddstøtter, og bistår gjerne med valg av håndleddstøtte som passer best for nettopp deg.

En annen ting som er viktig å se på ved valg av håndleddstøtte er om de er vaskbare, om de kan gjenbrukes, hvorvidt de kan justeres for best mulig passform, og ikke minst hvor lenge kan man gå med den om gangen.

I utgangspunktet er det ingen begrensning på hvor lenge man kan gå med en håndleddstøtte, men noen enkle hensyn må likevel tas. Eksempelvis vil en stram håndleddstøtte ikke være gunstig for blodomløpet, og en feil brukt støtte kan faktisk gjøre vondt verre. Spesielt hvis det er snakk om skader i form av mindre brudd eller forstuinger.

Mange lurer også på om de kan bruke håndleddstøtten om natten, og det er det heller ingen direkte fasit på, men noe man bør konferere fagfolk om. Generelt sett er det ingenting i veien for å bruke en håndleddstøtte om natten, og i enkelte tilfeller er det til og med tilrådelig.

Da er det imidlertid viktig man har en håndleddstøtte som er spesielt tilpasset dette, og ikke er til sjenanse når den brukes. Den bør ikke være for stram, og ikke ha festebøyler som er av en slik art at de kan henge seg fast i ting når man sover. Være seg sengetøy eller i verste fall klore opp huden.

utviklet av braadland as // © 2024
optimalisert med Sonar SEO
annonsere? // advertise?