Når skal man bruke håndleddstøtte?

Akkurat når man bør bruke en håndleddstøtte finnes det vel egentlig ingen direkte fasit på, men ved noen helt enkle indikasjoner får man en god pekepinn på hvorvidt det er nødvendig eller ikke.

Et godt og velbrukt argument for bruk av håndleddstøtte er når man dyrker en sportslig aktivitet hvor det er viktig å beskytte håndleddene mot unødvendig belastning som kan medføre en eller annen form for skade. Håndball, vektløfting og boksing kan være gode eksempler på dette, men det gjelder like mye en rekke andre idretter også.

Videre er det utbredt å bruke håndleddstøtte i forbindelse med restituering eller helbredelse av allerede oppståtte skader i håndleddet. Dette kan være alt fra milde brudd til forstuinger og betennelser. Da kan en håndleddstøtte være en viktig del av både smertelindring og behandling. I disse tilfellene vil det alltid være nødvendig å konsultere medisinsk ekspertise så ikke man feilbehandler eventuelle skader i en slik grad at skaden kompliseres og i verste fall må behandles med kirurgi.

Det kan også være en god idé å bruke en eller annen form for håndleddstøtte hvis man har et arbeid som består av monotone og repeterende oppgaver som over tid vil kunne påføre håndleddet slitasjeskader. Dette kan være i en kontorsituasjon med mye tastatur og musebruk (musearm), hvor bruk av riktig håndleddstøtte i stor grad kan virke forebyggende. Konferer gjerne med enten en lege, en fysioterapeut eller en apoteker om hvilken type håndleddstøtte som egner seg best til akkurat ditt bruk, for det vil ofte være forskjell på om den er beregnet til å forebygge skader i forbindelse med idrett eller på kontoret, og der en solid håndleddstøtte med stram innfesting kan være godt for det ene, vil en enkel bred fleksiløsning kanskje være best for noe helt annet. Dessuten er de ikke like behagelige å ha på heller, så skal man bruke en på kontoret opptil åtte timer om dagen er passformen viktig.

utviklet av braadland as // © 2024
optimalisert med Sonar SEO
annonsere? // advertise?